Çekme Karavan Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

çekme karavan
çekme-karavan özellikleri

Bu makale çekme karavan hayali kuran veya çekme karavan almak üzere olan kişilerin bilmesinde fayda gördüğümüz veya merak ettiği soruların cevaplarını bulması için hazırladık. Aşağıda bir çekme karavan hakkında merak edilen birçok sorunun cevabını listeledik…

750 kg altı karavanı hangi araba çeker?

B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.

En ucuz çekme karavan kaç para?

2022 yılı itibariyle Türkiye’deki çekme karavan fiyatları 45-50 bin liradan başlıyor. Bu taban fiyatı olarak düşünülebilir… Bu fiyat kişi sayısı ve özellikler arttıkça 200-300 bin liraya kadar çıkıyor… Türkiyedeki en popüler ucuz çekme karavan listesini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Çekme karavan 750 kg altı ne demek?

750 kg altı demek, karavanın seyir halinde iken donanımları ve kişisel eşyalarınız ile birlikte 750 kiloyu aşmaması demektir. Eğer karavan 750 kilo altı ise O1 belgelidir. O1 Belgesi, karavan üreticisinin alabildiği bir belgedir.

14 EGEA karavan çeker mi?

Evet çeker. Aracı arkasındaki yüke uygun kullandıktan sonra problem olmayacaktır. 1.4 Fire ise zar zor çeker ama Geberik olur sürücüyü de kanser eder + 400-450 Km’de bir depo yakar. Her araba karavan çekmeye uygun olmayabilir.

Çekme karavan kaç para?

Çekme karavan fiyatlarını incelemek için detaylı özellik ve fiyatlarını yazdığımız bu makalemizden inceleyebilirsiniz. Fiyatlar özellik ve ağırlığına göre kdv dahil 40.000tl den 600.000tlye kadar çıkıyor…

Çekme karavan mantıklı mı?

Çekme Karavan Artıları, Çekme Karavanın Avantajları: Etrafı keşfe çıkabilmeniz için yanınızda bir aracınız olur bu da size pratiklik ve mobilite katar. Çekme karavanlar her zaman motokaravan satın almaktan daha ucuzdur; kendi aracınızı kullanırsınız ve bu nedenle yeni bir araç maliyeti yoktur.

750 kg altı çekme karavan satışı nasıl yapılır?

750 kg altı çekme karavanın mutlaka O1 belgesinin olması gereklidir. Arabanızın bu ağırlıkta bir karavanı çekmesinin bir mahsuru yoktur, satın alırken eski sahibinin faturasıyla birlikte noterden satış vermesini mutlaka isteyiniz, yoksa satın almayınız…

Çekme karavan ruhsat ister mi?

Dolu ağırlığı 750 kg’dan az olan çekme karavanlar için ruhsata ihtiyaç yoktur. Ağırlığı fark etmeksizin motor karavanlar için ruhsat zorunludur. Çekme karavanların yıllık vergi masrafı yoktur.

Çekme Karavanın vergisi ne kadar?

750 kg üstü ya da 750 kg altı çekme karavan vergisi 2022 yılı itibari ile de değişiklik göstermeyip 0TL’dir. Yani herhangi bir çekme karavanınız var ise, otomobiliniz için ödediğiniz vergi dışında herhangi bir vergi ödemezsiniz.

Karavan istediğin yere park edilir mi?

Motokaravanların diğerleri gibi belli bir yere park edilme zorunluluğu yok. Sıradan araçların park yasağı olmadığı her yere motokaravanınızı da park edebiliyorsunuz.

Çeki demiri ne kadara mal olur?

Çeki demiri montaj maliyeti, aracınızın marka modeline göre ve çeki demirinin kalitesine göre değişebilir. Ancak toplam maliyet ortalama olarak 2800₺ ile 6000₺ arasında değişebilir.

Çekme karavan için hangi ehliyet gerekir?

750kg altı çekme karavanlar için B sınıfı ehliyet yeterli. 750kg üstü çekme karavanlar için BE, CE ya da DE sınıfı ehliyet gerekli. Motokaravanlar için kamyon olarak geçmiyorsa B sınıfı yeterlidir. Araç kamyon sınıfında ise C sınıfı yani kamyon ehliyeti gereklidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz