Kripto para düzenlemesi söz konusu olduğunda, bu fikirden nefret edenler ve bunu açıkça memnuniyetle karşılayanlar var. Bakalım her iki taraf ne diyecek.
Kripto para birimi düzenlemesinde bu kadar kötü olan ne?
Bir yanda, esas olarak kripto para birimleri fikrine aykırı olduğu için kripto para düzenlemesi fikrine karşı çıkanlar var. Satoshi Nakamoto , 2009’da Bitcoin’i tasarladığında, onun fikri, devlet gözetiminden arınmış ve bilgisayar koduyla yönetilen bir ağ oluşturmaktı.
Crypto : “Je pense qu’il faut rester très léger en régulation parce qu’il faut laisser les marchés se faire, et il faut surtout réguler de manière pragmatique, avoir en tête les nouveaux outils qui sont à notre disposition"
🎙️ @hchevrillon pic.twitter.com/g08uPvxG7G
— BFM Business (@bfmbusiness) July 4, 2022
Gördüğünüz gibi, sundukları hizmet için kripto para birimlerini benimseyenler saf ve meraklılardı. İnsanların artık para transferi için bankalara ve geleneksel bankacılık hizmetlerine güvenmeleri gerekmiyor, doğrudan birbirleriyle işlem yapmaları gerekiyor.
Ayrıca, düzenlemenin, merkezi olmayan finans (DeFi) gibi blok zincir teknolojisindeki yenilikleri boğacağını iddia ediyorlar. Bankaların neden onları kenara iten ve kârlarını ve etkilerini azaltan DeFi’ye karşı çıktıkları makul bir şekilde anlaşılabilir. Bu nedenle, kripto para birimi düzenlemesi bu teknolojik yeniliği tehlikeye atabilir.
Kripto para birimi düzenlemesi neden gerekli olabilir?
Bu arada, özellikle yatırımcıların fonlarının güvenliği ile ilgili olarak, düzenlemenin bazı faydalarını göz önünde bulundurmalısınız. 2021 boyunca, DeFi dolandırıcılığı toplamda kaybedilen toplam 12 milyar dolardan 10 milyar dolardan fazla fonun çalınmasına neden oldu.
Açıkçası, uzayda yatırımcı FOMO’da oynayan ve blok zinciri teknolojisinin gizliliğinin arkasına saklanan birçok kötü oyuncu var . Kova dükkanlarının yatırımcıları aldattığı borsanın ilk on yıllarındakiyle aynıydı .