Günümüzde insanların hobi alanlarının bir çoğunu kapsayan film ve diziler vardır. İnsandan insana değişen konu türlerinin tercihi oldukça farklıdır. Korku, gerilim, fantastik, romantik, aksiyon, animasyon, macera gibi birçok çeşidi olan filmlerden özellikle vazgeçilmezleri şüphesiz kült filmlerdir. The Rocky Horror Picture show en unutulmaz ve eğlenceli fantastik & kült film kategorisinde yer alıyor.
The Rocky Horror Picture Show, 1975 yılında gösterime giren, bilimkurgu ve korku filmlerinin parodisi niteliğinde Büyük Britanya yapımı bir müzikal-komedi filmidir. Baş rollerinde Tim Curry ve Richard O’Brien’ın oynadığı ve Jim Sharman’ın yazıp aynı zamanda yönettiği The Rocky Horror Picture Show, dönemin sinema salonlarında en uzun süreli gösterilen filmi olmuştur. Kült filmlerin başını çeken bu film, müzikal olması dolayısıyla da insanların oldukça ilgisini çekmektedir.
Evlenmeye karar vermiş çift Janet ve Brad, yağmurlu bir gecede yollarını kaybedince kasvetli bir şatoya sığınırlar. Şatonun sahibi ise Transeksüel Gezegeni’nden gelmiş travesti Dr. Frank-N-Furter’dır. Tam da o gece Dr., kendisi için Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesini açıklar. Çiftin yaşayacakları çılgınlıklarla dolu o gece, tarihe unutulmaz kült bir film katacaktır.
Artık kült bir film olmaktan bile çıkmış ve fenomen haline gelmiş olan The Rocky Horror Picture Show’un dönem dönem bazı sinemalarda ve tiyatrolarda yapılan seyirci ile etkileşimli gösterilerinde filmi izlemeye gelen seyircilere istedikleri gibi özgür davranma şansı tanınır. Yani ellerinizde pet şişeler ve pirinçlerle şova katılabilirsiniz ya da filmin kendisinden bile daha popüler hala gelmiş bu seyirci etkileşimli şovlar sırasında, istedikleri kıyafetle ve makyajla gösteriye gelen seyirciler filmin diyaloglarına, şarkılarına eşlik etmekten meşhur Time Warp dansını yapmaya kadar bir dizi aktivite gerçekleştirirler.
Yapı & Sinematografi ve Aydınlatma
Film düzenli olarak tahmin edilebilir bir hikaye çizgisi izlemiyor, her dakikasında akla ‘şimdi ne olacak?’ sorusunu getiriyor. Film 1975 senesinde çekilmesine karşın yönetmen Jim Sharman oldukça iyi bir iş çıkartmış. Sahne ışıkları, aydınlatmalar, can alıcı noktalara oldukça önem verilmiş.
Tam bir tiyatro oyunu izliyor hissi uyandıran The Rocky Horror Picture Show izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Zamanına göre oldukça cesur bir müzikal yapım ve Frankenstein isimli kültleşmiş korku filmine sanatsal ve parodisel bir bakış açısıyla bakıyor. İzleyenleri karmaşık duygular içerisine sokması izleyiciyi Sık sık beni kendisine çekiyor. Bir dolu korku ve bilim-kurgu filmini ti ye almasıyla müzikal bir absürt komedi olmasıyla pek bir benzeri olmayan bir film. The Rocky Horror Picture Show bugün bile örneğini göremediğimiz ya da yanına bir eş yapım sunamadığımız inanılmaz özgün bir yapımdır. IMDB gibi herkese açık bir üyelik sistemine sahip film, dizi ve oyuncuların puanlandığı platformda 10/7,4 puana sahip olması da filmin değerini ortaya koyuyor.
Film Müzikleri
Kült filmler arasında en fazla izlenen filmlerden biri olan The Rocky Horror Picture Show, müzikleri ile de adından söz ettirmiş çılgın, sınırları olmayan bir müzikal film. Filmin en ilgi çekici noktalardan biri, film için özel olarak yazılıp bestelenmiş şarkıların kullanılması. Sweet Transvestite ve Time Warp şarkıları, bu filmin bize kazandırdığı eğlenceli Spotify listelerine ekleyeceğimiz şarkılardan. Bu şarkıların Spotify linkleri hemen aşağıda.
Fi̇lmi̇n Künyesi̇
- Yönetmen: Jim Sharman
- Oyuncular: Tim Curry’nin Dr. Frank-N-Furter rolünde oynadığı bu filmde Susan Sarandon, Barry Bostwick, Richard O’Brien gibi isimler de yer almaktadır. Filmde özellikle oyunculuğuyla kendini ortaya koyan Tim Curry, show’un ana simgesi haline gelmiştir.
Yazar Hakkında: Özlem İnce. 1998 yılında Beyoğlu’nda doğdu. Şiirler ve makalelere hayalini dökerek büyüdü, gördü, öğrendi. Kitap ve kalem kokusuyla yaşamanın yanında insanlara her anlamda yardımcı olabileceği de bir yol çizdi. Medipol Üniversitesinde Hemşirelik eğitimi görüyor. Aynı zamanda sanata çok fazla değer verdiği için bilgi, deneyim ve okuyup-gördüklerini insanlarla paylaşmak adına sanat hesabı açtı. Ve sonunda digital platformlara kelime, kültür ve bilgi gücü akmaya başladı.
Sosyal Medya Hesapları: Instagram – Isntagram-2 – Twitter